Sākumlapa > Tēmas > Personas
Sergejs Zinovjevs

Sergejs Zinovjevs

Sergejs Zinovjevs (1952) – mākslinieks.

Sergejs Zinovjevs beidza Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu 1985. gadā. Kaut arī viņš mācījās pie ievērojamiem latviešu māksliniekiem – Borisa Bērziņa, Eduarda Kalniņa un Imanta Vecozola, Sergejs Zinovjevs mācējis atrast savu, unikālo, stilu, kas viņu garīgi un vizuāli atšķīra no skolotāju darbiem.

Jau no 1985. gada Sergeja Zinovjeva darbu izstādes notiek Latvijā, Anglijā, ASV, Itālijā, Francijā un citās valstīs. 1990. gadu vidū viņš dzīvoja ASV, kur izpildīja mākslas muzeju pasūtījumiem. Gleznotājs daudz ceļo un radoši strādā – zīmē ainavas un sadzīves gleznas, piemēram, koridu.

Māksliniekam tuva ir neparastā un pievilcīgā Vecrīga ar tās seno arhitektūru, sociālo dzīvi un savdabīgo romantisko auru. Mākslinieka darbiem raksturīgas nevainojamas un precīzas līnijas, smalkais un delikātais ziedu līdzsvars atgādina pasaulei par vecmeistaru gleznām, kur tonalitātei ir otršķirīgs raksturs.

Jau daudzus gadus Sergejs Zinovjevs krāj un pēta atklātnes, kas attēlo senas vietas un ēkas, kas mūsdienās vairs nepastāv. Viņš rada smalkas skices, strādā ar zīmuli un miniatūrām otiņām. Savā unikālajā tehnikā mākslinieks rada romantiskus un vienlaikus dokumentāli precīzus vecpilsētas objektus - Melngalvju namu, Konventa sētu, Svētā Pētera baznīcu un citus - uz paša izvēlētas/iedomātas Rīgas arhitektūras fona. Sergejs Zinovjevs liek mums domāt par mākslinieka un vēstures attiecībām, ļauj iejusties citā laikā un telpā, ieraudzīt sen aizmirstībā nogrimušas/atstātas mājas un vietas.

Ir zināms, ka mākslinieka darbu personālizstādes notika  2015. gada janvārī galerijā   Art Studio Nr. 1, Rīgā, Avotu ielā 31,     un   2019. gada decembrī galerijā T. Art  gallery, Rīgā, Stabu ielā 44.
Varbūt galeriju tomēr tulkot latviski:   1.   Mākslas  studijā    un     T.  Mākslas galerijā,

Leonīds Russ

Ilustrācijas tēmai