Sākumlapa > Tēmas > Personas
Igors Ļeontjevs

Igors Ļeontjevs

Igors Ļeontjevs (1957. g. 12. oktobrī Rīgā , Latvijas PSR) – Latvijas – Krievijas mākslinieks. Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Gleznotājs, kas glezno polistilisma manierē.

Igors Ļeontjevs ir dzimis 1957. gada 12. oktobrī Rīgā. 1976. gadā viņš absolvējis Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas skolu. 1978. gadā viņš iestājies Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA), taču to nepabeidzis, jo Latvijas PSR Valsts Drošības komitejas (VDK) spiediena rezultātā tika izslēgts no LMA par “pretpadomju darbību”, kas bija saistīta ar Josifa Brodska, Aleksandra Solžeņicina un citu rakstnieku disidentu daiļdarbu izplatīšanu.

Tomēr topošais gleznotājs turpinājis apgūt zīmēšanas un gleznošanas mākslu privātajās mākslas studijās – pie gleznotājiem vecmeistariem un pedagogiem Ābrama Bikova (1925-2007) un Vitālija Karkunova (1925-2006).

1988. gadā Igors Ļeontjevs kopā ar Vladimiru Pavlovu un Mihailu Ramusu bija viens no Rīgas mākslinieku grupas “Brīvā māksla” ("Свободное искусство") organizatoriem.

Gleznotājs Igors Ļeontjevs ir daudzu Latvijas un starptautisko izstāžu dalībnieks, kas tika rīkotas Krievijā, Austrijā, Amerikas Savienotajās Valstīs. Kopš 1999. gada viņš sadarbojas ar galeriju “Der Kunstraum” Austrijā. Vairāki viņa mākslas darbi tika pārdoti 2000. gadu sākumā krievu mākslas izsolē Doroteum.

1991. gadā Igors Ļeontjevs ieguvis vienu no pirmajām prēmijām starptautiskajā izstādē “Zelta ota” («Золотая кисть») Maskavā. Viņš ir sadarbojies ar Latvijas izdevniecību “Polaris”, veidojot ilustrācijas grāmatām fantastikas žanrā.

Igora Ļeontjeva mākslas darbi atrodas daudzās privātkolekcijās Latvijā, Austrijā, Vācijā, Izraēlā, ASV, Krievijā, Šveicē, kā arī austriešu ekspresionista Oskara Kokoškas (1886-1980) muzejā Pehlarnā (Austrija) un Vīnes galerijā “Der Kunstraum” (Austrija).

Patlaban gleznotājs Igors Ļeontjevs dzīvo Pleskavā, Krievijas Federācijā.

Ilustrācijas tēmai