Sākumlapa > Tēmas > Personas
Aleksandrs Seržants

Aleksandrs Seržants

Aleksandrs Seržants (1953. 2. augustā Rīgā, Latvijas PSR) – mākslinieks.

Aleksandrs Seržants 1979. gadā absolvējis Rīgas Politehnisko institūtu. 1980. gadā A. Seržants iestājās netkarīgajā Ļeningradas Mākslas akadēmija. Šeit studējot, viņš piedalījās pirmajās izstādēs „Apart-Art“ stilā. Viņš bija filmējis filmas, bija galvenais neatkarīgā mākslinieciski literārā žurnāla „Trešā modernizācija” («Третья модернизация») redaktors.

Gaismu Aleksandrs Seržants interpretē kā cilvēku attiecību metaforu un cenšas, lai viņa gleznas tiktu uztvertas tieši intuitīvajā līmenī. Virpulī sagrieztās krāsu līnijas piepilda viņa gleznu telpu un veido ritmisku, dramatisku priekšnesumu.

Aleksandrs Seržants strādā enkaustikas tehnikā, pielietojot sarežģīti pagatavojamas vaska krāsas. Šo krāsu vizuālās īpatnības vēl vairāk pastiprina efektu, kuru skatītājos izsauc mākslinieka trauksmaino emociju piesātinātās gleznas.

Mākslinieks ir daudzu izstāžu dalībnieks, kas tika rīkotas Maskavā, Ļeņingradā, Rīgā, Amsterdamā, dažādās Vācijas pilsētās, Belgradā. Bija Konrāda Adenauera fonda stipendiāts.

Leonīds Russ

 

Алексей Ивлев. Подвиг Сержанта

 

Ilustrācijas tēmai