Sākumlapa > Tēmas > Personas
Ņina Kuzņecova

Ņina Kuzņecova

Ņina Kuzņecova (1954. g. 7. novembrī Rīgā, Latvijas PSR) – Rīgas Politehniskā institūta (no 1990. gada – Rīgas Tehniskā universitāte)  Zinātniskās bibliotēkas direktore.

Ņina Kuzņecova (dzimusi Krutjko) dzimusi Rīgā. Viņas tēvs bija apvienības „Rīgas zieds” strādnieks, bet māte strādāja par sargu Ārpusresoru apsardzes nodaļā. 1971. gadā Kuzņecova (Krutjko) beidza Rīgas 48. vidusskolu. 1972. gada sāka strādāt par vecāko noliktavas pārzini rūpnīcā „Gidrometpribor”, vienlaicīgi studējot Latvijas Valsts universitātes (LVU) Filoloģijas fakultātē. 1973. gada augustā Ņ. Kuzņecova pārgāja darbā uz Rīgas Politehniskā institūta (RPI) Zinātnisko bibliotēku par bibliogrāfi. 1976. gada martā viņa jau bija bibliotēkas redaktore, bet no 1977. gada februāra – bibliotēkas sektora vadītāja. 1979. gada jūnijā Ņina Kuzņecova ieguva LVU diplomu  specialitātē «bibliotēku zinātne un bibliogrāfija». 1983. gada martā Ņina Kuzņecova kļuva par RPI Zinātniskās bibliotēkas direktora vietnieci zinātniskajā darbā, bet vēlāk par direktori.

Labās vācu un latviešu valodas zināšanas veicināja viņas karjeru. Ņina Kuzņecova gatavoja un vadīja saistošus un saturīgus apskatus par jaunumiem literatūrā un mākslā”, kas bija domāti gan bibliotēkas kolektīvam, gan studentu grupām. No 1986. gada maija līdz jūnijam Ņ. Kuzņecova mācījās Bibliotēkas darbinieku kvalifikācijas celšanas kursos Maskavā. 1994. gada oktobrī Ņina Kuzņecova aizgāja no darba institūtā.

                                                                                                                                                         Sergejs Čuhins