Sākumlapa > Tēmas > Personas
Boriss Nazarovs

Boriss Nazarovs

Boriss Nazarovs (1933. gada 5. jūlijā Astrahaņā, Krievijas PFSR – 1999. gada 7. oktobrī Rīgā, Latvijas Republikā) – Rīgas Politehniskā institūta Skaitļošanas centra nodaļas priekšnieks.

Boriss Nazarovs ir dzimis kalpotāju ģimenē. 1952. gadā viņš beidza strādājošās jaunatnes vidusskolu un tanī pašā gadā iestājās Odesas Gaisa karaspēku skolā. Vēlāk viņš iestājās arī Jūras karaspēku sakaru skolā un, to beidzot, viņam tika piešķirta  leitnanta pakāpe. No 1953. līdz 1957. gadam viņš dienēja Jūras karaflotes aviācijas daļās. 1957. gadā B. Nazarovs iestājās Rīgas Aviācijas inženieru augstākajā karaskolā, taču 1960. gadā šī mācību iestāde tika reorganizēta.

B. Nazarovs nolēma turpināt papildināt savu izglītību civilā augstskolā un iestājās Rīgas Politehniskajā institūtā, kuru viņš sekmīgi beidza, iegūdams radio elektronikas  inženiera specialitāti. Pēc studijām viņš sāka strādāt Rīgas Politehniskā institūta Skaitļošanas tehnikas katedrā par laboratorijas vadītāju  un arī par docētāju šajā mācību iestādē. 1968. gadā viņš kļuva par institūta Skaitļošanas centra tehniskās nodaļas priekšnieku.

1973. gadā B. Nazarovam piešķīra Latvijas PSR Augstākās un vidējās izglītības ministrijas Goda rakstu par nopelniem Rīgas Politehniskā institūta Skaitļošanas centra attīstībā, par skaitļošanas tehnikas ieviešanu mācību procesā sakarā ar institūta Skaitļošanas centra desmitgadu jubileju. 1988. gadā viņu apbalvoja ar medaļu “Par izcilu darbu”. 1991. gadā B. Nazarovs pārgāja strādāt biznesa sfērā.

Boriss Nazarovs aizgāja no dzīves 1999. gada 7. oktobrī Rīgā.

                                                                                                               Sergejs Čuhins