Sākumlapa > Tēmas > Personas
Oļegs Sergejevs

Oļegs Sergejevs

Oļegs Sergejevs  (1932. g. 15. janvārī Rīgā, Latvijas Republikā – 1996. g. 2. aprīlī Rīgā, Latvijas Republikā) – tehnisko zinātņu kandidāts, Rīgas Politehniskā institūta Fizikas katedras docents.

Oļegs Sergejevs ir dzimis 1932. gada 15. janvārī Rīgā, strādnieku ģimenē. Viņa tēvs – Jeremejs Sergejevs – bija elektromontieris.

1950. gadā Oļegs Sergejevs absolvējis Rīgas 22. vidusskolu un iestājies Ļeņingradas Elektrotehnisko sakaru institūtā. 1955. gadā viņš absolvējis institūtu, pēc tam dienējis obligātajā karadienestā padomju armijas rindās.

Pēc obligātā karadienesta O. Sergejevs atgriezies Rīgā un iekārtojies par inženieri VEF rūpnīcā. Pēc tam viņš strādājis par vecāko inženieri Latvijas PSR ZA Automātikas un mehanikas institūtā, vēlāk – Polimēru mehānikas institūtā.

1969. gadā Oļegs Sergejevs pabeidzis aspirantūru Rīgas Politehniskajā institūtā (RPI) un no tā paša gada 1. septembra tika pieņemts darbā par asistentu RPI Fizikas katedrā.

1970. gadā O. Sergejevam piešķirts tehnisko zinātņu kandidāta zinātniskais grāds.   

Strādājot RPI, O. Sergejevs bija parādījis sevi kā erudīts speciālists, kas ir spējīgs patstāvīgi izvirzīt un risināt visssarežģītākos uzdevumus. Viņš paradījis sevi kā labs eksperimentātors, kurš prot rūpīgi organizēt un veikt zinātnisko eksperimentu, analizēt iegūtos rezultātus.

1970. gadā O. Sergejevs tika ievēlēts vecākā pasniedzēja amatā, pēc tam – par Rīgas Politehniskā institūta Fizikas katedras docentu.  

1974. gadā Oļegs Sergejevs atstājis darbu RPI pēc paša vēlēšanās.

Oļegs Sergejevs ir miris 1996. gada 2. aprīlī Rīgā.  

 

Sergejs Čuhins