Sākumlapa > Tēmas > Personas
Veronika Gulbe (Plotņikova)

Veronika Gulbe (Plotņikova)

Veronika Gulbe (dzimusi Plotņikova; 1976. g. 3. februārī  Kemerovā, Krievijas PFSR) – Mihaila Čehova  Rīgas Krievu teātra aktrise.

Vecāki atveda Veroniku uz Rīgu, kad viņa bija vēl pavisam maza. Tēvs Vladimirs Plotņikovs bija autovadītājs, māte Gaļina (dzimusi Neimane) bija dzimusi Ukrainā vāciešu ģimenē, kura pēc nacistiskās Vācijas uzbrukuma Padomju Savienībai bija izsūtīta uz Sibīriju. Rīgā strādāja bērnudārzā par audzinātāju, vēlāk – par  vadītāju.

Nika Plotņikova mācījās Rīgas 38. vidusskolā, no 6. klases – prestižajā 10. vidusskolā, šeit viņa sāka darboties teātra studijā. Lai gan bērnībā viņa nesapņoja par aktrises karjeru, tomēr  teātris pakāpeniski aizrāva viņu un galu galā tas kļuva par viņas dzīves jēgu. Vēl mācīdamās 12. klasē, Nika iestājās Rīgas Krievu teātra aktieru studijā, kuru vadīja Leonīds Beļavskis un Semjons Losevs. 1997. gadā viņa pabeidza Latvijas Kultūras akadēmiju un tanī pašā gadā viņu iekļāva Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra trupā.

Jaunās aktrises debija izrādījās visai veiksmīga, bija ievēroti arī viņas labie vokālie dotumi, to dēļ viņai pievērsa uzmanību komponists Raimonds Pauls. Par viņu sadarbības sākumu kļuva Raimonda Paula mūzikls “Kerija” (pēc Teodora Dreizera romāna “Māsa Kerija” motīviem), kas tika iestudēts teātrī 2000. gadā. Pēc šī mūzikla Rīgas Krievu teātrī skatītāji varēja baudīt arī muzikālas izrādes, kuru tapšanā piedalījās maestro un Nika Plotņikova – “Kabīrijas naktis” un “Solo aktrisei ar orķestri”.  Nika Plotņikova drīz vien iekaroja skatītāju simpātijas un kļuva par vienu no populārākajām Rīgas Krievu teātra aktrisēm.

Vairāk nekā 20 gadu laikā Rīgas Krievu teātrī  N. Plotņikova spēlējusi šādās lomās:

Marianna (“Pelnrušķīte”), Sofija (“Mākslinieki”), Lara (“Franču kaislības Piemaskavas vasarnīcā”), Kerija (“Kerija”), Natalī (“Natalī”),  Žoanna (“Gribu dzīvot Parīzē”), Lea (“Dibuks”), Marija Stjuarte (“Marija Stjuarte”), Kamilla (“Ar mīlestību nejoko”), Hiacinte (“Skapēna blēdības”), Dziedātāja (”Edīte Piafa”), Kabīrija (“Kabīrijas naktis”), Nika Plotņikova (“Solo aktrisei ar orķestri”), Kerija, Laiza Minelli (“Pagājušo gadu teātra joki”), Ņina Zarečnaja (“Kaija”), Medžija Skota (“Mana sieva ir mele”),Eļa (“Bravo, Laurensija!”), Katiša, viņa arī Glafīra Petrovna (“Krievu smiekli”), Džemma (“Skrandaiņi un augstmaņi”), Lukrēcija (“Mandragora”), Basja (“Odesa, burvīgā pilsēta…”), Sņežana (“Starpstacija”), Ludmila (“Retro”), Ninevija Mellere (“Labās asinis”).

Nikas Gulbes (Plotņikovas) talants izpaudies arī televīzijā: 2007. gadā LNT kanālā kopā ar televīzijas pārraižu vadītāju Māri Grigali kļuva par šova “Divas zvaigznes” uzvarētāju. 2010. gadā ieguva galveno balvu TV3 kanāla televīzijas šovā “Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas”. Šajā TV kanālā viņa ir piedalījusies arī seriālā “Ugunsgrēks”.

Apbalvojumi:

Starptautiskā teātru festivāla “Belaja Veža” prēmiju “Labākā aktrise” un “Publikas mīlule” laureāte par Dziedātājas lomu izrādē “Edīte Piafa”. Brestā, 2001. gadā.

Prēmiju “Labākā aktrise 2002.–2003. gada sezonā”, “Labākā aktrise 2003.–2004. gada sezonā”, “Labākā aktrise 2015.–2016. gada sezonā” laureāte Rīgas Krievu teātrī pēc skatītāju balsojuma.

Jauno populārās mūzikas izpildītāju starptautiskā konkursa “Jaunais vilnis” diplomande. Jūrmalā, 2003. gadā.

Latvijā iznākošā laikraksta “Суббота” (Sestdiena) lasītāju balvas “Personiskā simpātija” ieguvēja 2003. gadā.

Personiskā dzīve:

2006. gadā apprecējās ar uzņēmēju Jāni Gulbi. 2007. gadā ģimenē piedzima dēls Andrejs. 2010. gadā ģimene izjuka. 2016. gadā Nikai piedzima otrs dēls Nikolajs (Nikolass).

Tatjana Feigmane

Ilustrācijas tēmai