Sākumlapa > Tēmas > Personas
Aleksandrs Kļinšovs

Aleksandrs Kļinšovs

Aleksandrs Klinšovs (1948. gada 28. janvārī – 2019. gada 5. novembrī) – hokejists, Latvijas junioru hokeja komandas treneris.

Pazīstamais Latvijas hokejists un treneris Aleksandrs Klinšovs ir dzimis 1948. gada 28. janvārī. Viņš ir bijis Maskavas “Spartaka” Bērnu un jaunatnes hokeja skolas audzēknis.

Spēlējot junioru hokeja komandas “Spartaks” sastāvā, viņš ir kļuvis par Padomju Savienības vicečempionu 1964./1965. gada un 1965./1966. gada sezonās.

1967. gadā Eiropas Junioru čempionātā hokejā Aleksandrs Klinšovs, spēlējot PSRS junioru izlases sastāvā, ir kļuvis par Eiropas čempionu junioru vidū.

1968. gadā pēc slavenā trenera Viktora Tihonova ielūguma hokejists Aleksandrs Klinšovs pārgājis spēlēt uz Rīgas “Dinamo” hokeja komandu, kura tajos laikos piedalījusies PSRS hokeja čempionāta Otrajā līgā. Spēlējot Rīgas “Dinamo” komandas sastāvā, viņš izgājis ceļu no Otrās līgas līdz Augstākajai līgai. Rīgas “Dinamo” komandā hokejists Aleksandrs Klinšovs pavadījis 9 sezonas.

Pēc hokejista karjeras beigām Aleksandrs Klinšovs bija Rīgas hokeja komandas “Latvijas Bērzs” vecākais treneris, šī komanda spēlēja PSRS hokeja čempionāta Otrajā līgā.

Pēc tam Klinšovs bija Tallinas hokeja komandas “Talleks” vecākais treneris, Rīgas junioru hokeja komandu treneris.

Aleksandrs Klinšovs vadījis Latvijas hokeja izlasi U-18 piecos pasaules čempionātos hokejā. Kā treneris viņš bija Latvijas galvenās izlases treneru štāba sastāvā.

Divos pasaules čempionātos Klinšovs bija mūsu valsts galvenās hokeja komandas vecākā trenera Haralda Vasiļjeva palīgs.

Aleksandrs Klinšovs ir miris 2019. gada 5. novembrī.