Sākumlapa > Tēmas > Personas
Vjačeslavs Soldatenko

Vjačeslavs Soldatenko

Vjačeslavs Soldatenko (1969. g. 6. aprīlī, Rīgā, Latvijas PSR – 2021. g. 19. jūnijā, Rīgā, Latvijas Republikā) – krievu rakstnieks un scenārists, Latvijā pazīstams blogeris.

Vjačeslavs Soldatenko ir dzimis 1969. gada 6. aprīlī Rīgā. V. Soldatenko bijis plaši pazīstams un populārs Latvijas blogeris, krievu rakstnieks un scenāriju autors, kurš rakstījis ar šādiem pseidonīmiem: Slava Se (Слава Сэ) un Vaničs (Ваныч).

Vjačeslavs Soldatenko ir mācījies Starptautiskajā Praktiskās psiholoģijas institūtā Rīgā, pēc institūta absolvēšanas viņš strādāja personāla darbā pieņemšanas dienestā, veicot psiholoģisko testu novērtējumu. Pēc tam viņš sāka nodarboties ar mārketingu un biznesa jomā strādāja visai veiksmīgi, būdams direktoru padomes loceklis dažās firmās.

Taču, lai viņam būtu vairāk laika, ko varētu veltīt daiļradei un bērnu audzināšanai, Vjačeslavs Soldatenko krasi mainījis savu dzīvi – viņš sāka strādāt par santehniķi. Viņš sacerēja rakstus dažādiem žurnāliem, kā arī rakstīja un ievietoja tekstus savā tīmekļa žurnālā jeb blogā. Kā rakstnieks viņš strādājis humoristiskās prozas žanrā.

2010. gadā Krievijas lielajā izdevniecībā АСТ klajā nāca Vjačeslava Soldatenko grāmata “Santehniķis, viņa kaķis, sieva un citas detaļas” («Сантехник, его кот, жена и другие подробности»), kas tika izdota ar pseidonīmu Slava Se (Слава Сэ). Šo grāmatu rakstnieks un blogeris sacerējis, pamatojoties uz blogā ievietotajiem tekstiem un piezīmēm. Iesākumā grāmatas metiens nebija liels – 3 tūkstoši eksemplāru, taču lasošā publika ātri izpirka šo grāmatu. Publikācijās, kas veltītas šīs grāmatas autoram, tiek apgalvots, ka pēc dažiem papildu metieniem grāmatas tirāža sasniegusi gandrīz vai 100 tūkstošus eksemplāru.

2011. gadā klajā nāca otrā grāmata - “Ieva” («Ева») , kuru uzrakstījis Slava Se (Слава Сэ). Kopumā rakstnieks sacerējis un izdevis deviņas grāmatas.

Vjačeslavs Soldatenko ir kriminālā žanra komēdijas “Džentelmeņi, veiksmi!” («Джентельмены, удачи!») scenārija līdzautors (2012. g.). Slava Se ir arī multiplikācijas filmu scenāriju autors, to vidū vispopulārākā - “Trīs varoņi-spēkavīri: Gājiens ar zirgu” («Три богатыря: Ход конем»).

Literātu aprindās viņš ir plaši pazīstams kā rakstnieks, pateicoties tādām grāmatām kā “Santehniķis, viņa kaķis, sieva un citas detaļas” un “Ieva”.

2021. gada jūnijā Vjačeslavs Soldatenko tika ievietots vienā no Rīgas slimnīcām ar diagnozi: abpusējā pneimonija, kura attīstījusies pēc inficēšanās ar koronavīrusu. Slimība izpaudās smagā formā.

2021. gada 19. jūnijā rakstnieks un blogeris Vjačeslavs Soldatenko ir miris.

https://pesen-net.livejournal.com/