Sākumlapa > Tēmas > Personas
Dālija Truskinovska

Dālija Truskinovska

Dālija Truskinovska (1951. g. 13. jūnijā Rīgā, Latvijas PSR) –  rakstniece un žurnāliste.

Dālija Truskinovska  kopš agrīnas jaunības dienām Dāliju saistīja daiļliteratūra, 12 gadu vecumā viņa jau bija izlasījusi visas Viljama Šekspīra un Lope de Vegas lugas un Servantesa romānu - vārdu sakot, visus šo autoru daiļdarbus, kas tika pārtulkoti krieviski. 1973. gadā Dālija Truskinovska absolvēja Latvijas Valsts Universitātes Filoloģijas fakultāti.

1974. gadā Dālija Truskinovska sāka strādāt tolaik populārā laikraksta «Советская молодежь» („Padomju jaunatne”) redakcijā. 1981. gadā žurnālā «Даугава» („Daugava”) tika publicēts Dālijas Truskinovskas vēsturisks piedzīvojumu garais stāsts «Запах янтаря» („Dzintara smarža”). Kopš tā laika Dālija Truskinovska uzrakstīja un krievu valodā publicēja vairāk kā divdesmit romānu, varāk kā desmit garo stāstu un stāstu. 1991. gadā pēc viņas grāmatas «Обнаженная в шляпе» („Kaila sieviete platmalē”) motīviem Odesas Kinostudijā tika uzņemta mākslas filma ar tādu pašu nosaukumu.  

Krievu valodā Dālija Truskinovska sarakstījusi grāmatas visdažādākajos žanros – no fantastiskem romāniem līdz vēsturiskiem detektīviem. Viņa ir grāmatu sociālās fantastikas un fentezi žanros autore. D. Truskinovska raksta arī noveles un stāstus dāmu žurnāliem, balādes un dziesmas, lugas.

Mūsdienu Krievijas mājas lapā fantlab.ru Dālijas Truskinovskas literārā daiļrade tiek raksturota šādi: «Viņas garie stāsti un romāni ir populāri visdažādāko lasītāju aprindās, pat ja  šiem lasītājiem ir pilnīgi pretējas gaumes».

Aleksandrs Gurins


Игорь Мейден. «Шайтан-звезда» вспыхнула в Риге

Игорь Мейден. Курляндская тайна

Игорь Мейден. «Чаша Бастиона»

Игорь Мейден. Честь секунданта, или Легко ли найти убийцу в 1788 году?