Sākumlapa > Tēmas > Personas
Natālija Boļšakova-Minčenko

Natālija Boļšakova-Minčenko

Natālija Boļšakova-Minčenko (1952. g. 1. februārī Pjatigorskā, Krievijas PFSR) – literāri teoloģiskā almanaha „Kristietis/ „Христианос» dibinātāja un galvenā redaktore, Aleksandra Meņa Starptautiskās Labdarības biedrības priekšsēdētāja.

Mācījusies Minskas un Jaroslavļas teātra augstskolās.

1982. gadā absolvēja M. Gorkija Literatūras institūtu Maskavā.

Literāri teoloģiskā almanaha „Kristietis/Христианос» dibinātāja un galvenā redaktore (no 1991. g.). Līdz 2022. gadam (ieskaitot) tika izdots 31 almanahs.

Vairāku desmitu rakstu autore (tostarp – teātra, literārai un teoloģijas tematikai veltītu, kas publicēti Latvijā, Krievijā, Francijā, Rumānijā, Itālijā, Čehijā) un divu grāmatu: „Kristietību var īstenot arī uz Zemes” – par Pokrovas Visu Svētās Dievmātes klostera tapšanas vēsturi un darbību Francijas pilsētā Bjusi an Otē (2006) un „Kampaņas bīskapa Mefodija (Kulmaņa) dzīve un kalpošana” (2009) - autore.

Kultūras, reliģijas un teoloģijas tematikai veltītu starptautisku konferenču organizatore un dalībniece.

Aleksandra Meņa Starptautiskās Labdarības biedrības priekšsēdētāja un šīs biedrības dibinātāja 1990. gadā Rīgā.

Veic pētījumus par XX gadsimta kristīgās Baznīcas vēsturi, mātes Marijas (Skobcovas) (1891-1945) un Bībeles pētnieka, teologa, protohiereja Aleksandra Meņa (1935-1990) radošo mantojumu, par krievu emigrācijas vēsturi.

Vairāk nekā 20 grāmatu redaktore.

Dzīvo Rīgā kopš 1977. gada.

Ilustrācijas tēmai