Sākumlapa > Tēmas > Personas
Aleksandrs Gamaļejevs

Aleksandrs Gamaļejevs

Aleksandrs Gamaļejevs (1961. g. 21. maijā, Rīgā, Latvijas PSR – 2021. g. 1. aprīlī, Rīgā, Latvijas Republikā) – inženieris, psihologs, sabiedriskais darbinieks.

Aleksandrs Gamaļejevs ir dzimis 1961. gada 21. maijā Rīgā. Viņš sekmīgi absolvējis Rīgas 34. vidusskolu. Pēc tam viņam izdevās iegūt divas augstākās izglītības: 1984. gadā absolvējis Rīgas Politehnisko institūtu specialitātē “elektroniskās tehnikas inženieris mehāniķis”; 1991. gadā — Sanktpēterburgas Valsts universitāti specialitātē “praktiskā psiholoģija”. Aleksandrs Gamaļejevs brīvi pārvaldīja daudzas svešvalodas.

1984. gadā Rīgas Radioizotopu aparātbūves ZPI A. Gamaļejevs ieņēmis inženiera amatu, no 1986. gada viņš bija psihologs R/A “Alfa” Profesionālās atlases laboratorijā.

Pēc tam viņš strādājis par vadošo speciālistu-konsultantu Latvijas Profesionālās karjeras centrā, par vadošo konsultantu profesionālās atlases jomā Rīgas Menedžeru skolas “RMS-Recruitment” struktūrvienībā un Rīgas Menedžeru skolā “RMS-Recruitment”. Viņš organizējis personīgās attīstības treniņus praktiskās psiholoģijas klubā “Sinton”.

Rīgas Tehniskajā universitātē A. Gamaļejevs vadījis dažādus projektus un lasījis lekcijas. Līdztekus tam viņš vadījis daudzus zinātniski pētnieciskos, izglītojošos un sporta projektus, kā arī projektus atjaunojamās enerģijas jomā.

Aleksandrs Gamaļejevs bija divu meitu tēvs – viņa vecākā meita Jeļizaveta Gamaļejeva septiņas reizes kļuvusi par Latvijas čempioni mākslas vingrošanā.

Kā sabiedriskais darbinieks A. Gamaļejevs bija Latvijas Antinacistiskās komitejas biedrs un Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists.

2004. gadā viņš aktīvi pievērsās politiskajai darbībai, iestājoties politiskajā apvienībā PCTVL - “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (patlaban – partija Latvijas Krievu savienība), no 2007. gada viņš bijis šīs partijas Valdes loceklis.

Aleksandrs Gamaļejevs ir miris 2021. gada 1. aprīlī Rīgā - pēc smagas un ilgstošas slimības.

Aleksandrs Gurins

Saīsināts tulkojums no krievu valodas