Sākumlapa > Tēmas > Personas
Tatjana Jeršova

Tatjana Jeršova

Tatjana Jeršova (1952. g. 13. novembrī Jūrmalā, Latvijas PSR) – balerīna, baletmeistare repetitore.  Baltkrievijas Tautas skatuves māksliniece (1992).

Dažu starptautisko baleta mākslinieku konkursu laureāte: Varnā (1974. g., otrā vieta un sudraba medaļa) un Maskavā (1977. g., trešā vieta un bronzas medaļa).

Tatjana Jeršova ir dzimusi un izaugusi Latvijā. 1971. gadā viņa ir absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas skolu. Viņas pedagogi bijuši Valentīns Bļinovs un Marina Sizova.

1971.-1976. gadā T. Jeršova bija Latvijas Valsts Operas un baleta teātra soliste. Viņas skatuviskais partneris – Аleksandrs Martinovs. Kā balerīnai Tatjanai Jeršovai piemita tehniskā virtuozitāte.

1976. gadā balerīna pārcēlās uz Minsku, kur no 1976. līdz 1995. gadam viņa bija Baltkrievijas Valsts akadēmiskā Lielā Operas un Baleta teātra baleta trupas soliste.  

No 1990. gada viņa uzsāka arī pedagoģisko darbību un patlaban ir Baltkrievijas Republikas Nacionālā akadēmiskā Lielā operas un baleta teātra pedagoģe repetitore.  

T. Jeršovas baleta partijas:

Aurora (P. Čaikovskis “Dusošā skaistule”), Maša (P. Čaikovskis “Riekstkodis”), Odeta un Odīlija (P. Čaikovskis “Gulbju ezers”), Kitrija (L. Minkuss “Dons Kihots”), Frīgija (A. Hačaturjans “Spartaks”), Karmena (R. Ščedrins “Karmensvīta”), Nele (“Tils Pūcesspieģelis”), Silfīda un Undīne tāda paša nosaukuma baletos, Liza (“Liza un Kolēns”), Magnolija ( “Čipolino”) un citas.

Apbalvojumi:

1992. gadā T. Jeršova tika apbalvota ar Sergeja Djagiļeva Pirmā Maskavas Starptautiskā jauno baleta aktieru konkursa diplomu kā labākā pedagoģe repetitore.

Marina Mihaileca