Sākumlapa > Tēmas > Personas
Olga Dorofejeva

Olga Dorofejeva

Olga Dorofejeva (1946. g. 3.augustā Tuvas autonomā apgabalā, Krievijas PFSR) – radiožurnāliste, profesionāla ekskursiju vadītāja.

Olga Dorofejeva dzimusi  Tuvas galvaspilsētā  Kizilā. Gada vecumā vecāki atveda Olgu uz Rīgu. Šeit viņa absolvēja vidusskolu un Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti.  

Divdesmit piecus gadus O. Dorofejeva nostrādāja Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā par zinātnisko līdzstrādnieci, izglītojošā darba nodaļas vadītāju, galveno speciālisti. Viņa piedalījās ekspozīcijas «Rīga XVIII – XIX gadsimta pirmajā pusē» veidošanā, strādāja pie izstādes «Senatnīgie pilksteņi interjerā» izveidošanas. Viņa strādāja ar porcelāna un senlaicīgo pulksteņu kolekcijām. O. Dorofejeva nodarbojās ar muzeja ekskursīju vadītāju un gidu, kas vadītu ekskursijas pa pilsētu, sagatavošanu, vadīja skolnieku gidu sagatavošanas pulciņus. Viņa lasīja lekcijas par Rīgas vēstures un arhitektūras pieminekļiem, par muzeja eksponātiem. 10 gadus viņa pasniedza ētikas mācību stundas Rīgas 22. vidusskolā.

Kopš 1998. gada O.Dorofejeva strādā Latvijas radio 4 „Doma laikumā”("Домская площадь"). Viņa ir programmas „Pastaigas pa pilsētu ar Olgu Dorofejevu”("Прогулки по городу с Ольгой Дорофеевой") autore un vadītāja. Viņa pasniedz kultūras vēsturi Rīgas Arhitektūras un dizaina skolā ( arhitektūras un interjeru stilu vēstures kursu). Olgai Dorofejevai bija daudz publikāciju muzeju izdevumos, piemēram, Rīgas  vestūres un kuģniecības muzeja izdevumā - par senatnīgiem pulksteņiem; izdevniecības Le Pti Futē «Latvija»  grāmatā-ceļvedī – par Rīgas arhitektūru, dažādos masu saziņas līdzekļos («Baltijskaja gazeta», «Teļegraf», «Otkritij gorod», «Čas»).

 Dzimtā valoda ir krievu. Brīvi pārvalda latviešu valodu un vācu valodu. 

Ольга Дорофеева. Памяти Вильгельма МИхайловского

Ольга Дорофеева. Улица Миера в Риге

Ольга Дорофеева. Грампластинки в Риге

Ольга Дорофеева. Зимние праздники (Февральский карнавал)

Ольга Дорофеева. Кинотеатр «Рига»

Ольга Дорофеева. Улица Гертрудес в Риге

Ольга Дорофеева. Улица Блауманя в Риге

Ольга Дорофеева. Страсти по Эйзенштейну